Dresscode

Vi har samlat de vanligaste frågorna om klädsel inför en fest under åren. Här kommer därför ett försök till att besvara vanliga funderingar och klargöra PLAYs grundläggande dresscode-koncept.

En kväll på PLAY ska vara ett tillfälle där vi skapar och upplever en fantasieggande och fabulös afton. Vi har två tumregler för hur du som gäst bidrar till detta genom din klädsel:

  1. Din outfit bör gå att kategorisera under antingen uppklätt, utklätt eller avklätt (men får mer än gärna passa in på mer än en kategori)
  2. Du ska inte kunna gå nedför gatan en vardag utan att folk höjer på ögonbrynen.

Vi är överförtjusta i och välkomnar allt som är normbrytande och queer. Lek med och utmana konventionerna! PLAY ska verka som en trygg miljö för att ikläda sig olika attribut. Du som är cisman och ikläder dig kvinnliga attribut till exempel vågar komma i klänning, högklackat, make up och andra feminint kodade uttryck, och gör det med kärlek och respekt – kommer vi älska att ha som gäst. Vi har samma inställning till exempelvis frack eller smoking på en ciskvinna!

Detaljer kan vara nyckeln till en genomarbetad och godkänd dresscode. En vanlig kostym kan kanske klassas som ”uppklätt” men kommer knappast få särskilt många blickar på stan. För att en kostym ska godkännas som dresscode bör det åtminstone vara tredelad och kompletteras med accessoarer. Konventionella sådana involverar hatt, käpp, handskar och fluga eller kravatt. Eller varför inte matcha med ett par högklackade skor! PLAY uppmuntrar dig dock till att sikta på något mer extravagant: skaffa en vacker mask eller lägg en festmakeup. Byt ut västen mot korsett -kanske kombinerat med tassels! Smoking eller frack är godkänt, men extremt konservativt: PLAY vill skapa andra normer. Även här ser vi alltså gärna att ni tar det några snäpp längre; ”lek” med attribut, inkorporera ett koncept och skapa kontraster i er outfit!

Ytterligare inspiration kan hittas genom att utgå från kategorin ”utklätt”. Vad är festens tema? Kan du genom det utarbeta ett koncept för din dresscode? Flirtar din outfit med det viktorianska England eller Upplysningens franska salonger genom en kråsskjorta eller dylika detaljer? Det behöver inte vara autentiskt bara det bidrar till festens stämning! Vilken epok är just din outfit inspirerad av?

Sist men inte minst har vi kanske den enklaste kategorin ”avklätt”. Ett säkert kort som går hem hos dresscodeansvariga är kostymbyxor, hängslen och fluga! Krydda gärna till detta med ytterligare eleganta accessoarer! Tänk: avklätt, elegant och glamoröst -även här kan smink bidra till stämningen! Kom dock inte som gud skapade dig, täckt kön är ett minimum. Och kom ihåg att du inte behöver se ut som en underklädesmodell för att visa upp ditt kött: alla kroppar är välkomna!

Men cismän då? Är inte cismän med konservativ stil välkomna? Jo, självfallet är ni det! Vi önskar bara att ni anammar stilen så långt ni känner er bekväma och öppnar ert sinne för nya upplevelser även klädmässigt. Upptäck den fantastiska, förtrollade värld som är outfitdjungeln. Passa på att vara någon annan för en kväll, fri från  kvävande normer och ideal. Lek på flera nivåer när du besöker PLAY!

För ytterligare inspiration besök vår pinterest!